Fjärrstad Memorial Cup

  • 23 sep 2014

I helgen spelades Lars och Thomas Fjärrstad Memorial Waterpolo cup och vi gratulerar till Polen som väntat tog hem turneringen. SKK placerade sig på en fin andraplats föjt av Järfälla på bronsplatsen. 

 

Det vinnande laget!

 

Årets upplaga av LTFM är nu avklarad och turneringssegraren utsedd. Team Polen, ett kombinerat senior/ juniorlandslag blev som förväntat för svåra för lag i turneringen. Så också för SKK som med ett sargat lag stod för motståndet i söndagens final. Polackerna tog kommandot direkt och ledde i stort sett från start till mål. SKK kämpade väl men när både Guga Nozadze och Denis Cuminja försvann med tre fel i början av matchen var det kört. Motståndet var förkrossande överlägset när slutsiffrorna skrevs till hela 25-5. 
 
Mot ett lag som Team Polen gäller det att man hela tiden står upp och har modet att hela tiden försöka spela på topp och inte vända bort huvudet i tuffa situationer. Dessvärre för SKK var det lite för få spelare som klarade av det i finalen. Fredrik Lundqvist, Daniel Cederqvist och rutinerade, för kvällen spelande, coach Kenneth Eriksson var lysande undantag, men vägde lätt mot ett starkt Polskt motstånd.
 Järfälla knep tredjeplatsen efter att ha slagit Polisen i bronsmatchen med 13-9. Anton Hanserkers är en viktig spelare för Järfälla och dominerar laget i gott sällskap med bröderna Andreas och Mattias Sahlström.
 
2014 års turnering blev en mycket trevlig upplevelse, inte minst från arrangörshåll. Många bra och underhållande matcher, kompletterades väl med fina prestationer och hårda fighter. Självklart fanns en viss ojämnhet i turneringen då några matcher seglade iväg med både 10 och 20 måls skillnad mellan lagen.
 
SKK Vattenpolo tackar samtliga lag, spelare, ledare, domare och funktionärer för en väl genomförd turnering.
 
/Mats Lennerthson
 
 
Kappis på silverplats.