Lars och Thomas Fjärrstad Memorial

  • 23 sep 2015

I helgen, den 18-20 september avgjordes SKK vattenpolos årliga turnering Lars och Thomas Fjärrstad Memorial. SKKs ungdomslag knep en fin tredjeplats medan seniorerna fick kämpa hårt med många nya spelare i laget.

SKKs ungdomslag

                                          SKKs ungdomsgäng med tränare

Turneringen har arrangerats i snart 20 år, men har på senare år bytt namn för att hedra några av klubbens största ledare genom tiderna.

Nytt för i år var att det paralellt med seniorturneringen också arrangerades en ungdomsturnering. Fyra lag deltog och förutom arrangerande SKK fanns också Hellas, Järfälla och Polisen på plats. Efter en mycket spännande slutspelsmatch kunde SKK knipa tredjeplatsen efter uddamålsseger över Järfälla. I finalen avfärdade Hellas Polisen relativt enkelt och vann turneringen.

Hellas ungdomslag vann turneringen för de yngre spelarna

                                      Grattis till segern Hellas ungdomslag!

I seniorklassen deltog fem lag, förutom SKK också Polisen, Hellas, Turun Uimarit från Åbo och det finska U19 landslaget. Turneringen spelades i en rak serie, men det var inte förrän i sista matchen som det stod klart att Tururn Uimarit segrade i årets turnering.

Turun Uimarit segrade i seniorklassen på Lars och Thomas Fjärrstad Memorial 2015

Turun Uimarit segrade i seniorklassen på Lars och Thomas Fjärrstad Memorial 2015!

SKK ställde upp i turneringen med många nya spelare och kom inte mer än sporadiskt till sin rätt i matcherna. Laget hölls upp mycket av de rutinerade spelarna Johan Georgeson i mål, center Fredrik Lundqvist och spelmotorn Daniel Cederqvist. Med den stabiliteten i laget kommer övriga spelare att kunna utvecklas i lugn och ro och vi ser fram emot en spännande säsong både på senior och ungdomssidan!

Stort tack till alla funktionärer, domare, spelare, ledare och föräldrar som ser till att även årets upplaga av Lars och Thomas Fjärrstad blev en mycket lyckad turnering!

Mats Lennerthson
SKK Vattenpolo