Ungdomar födda 2004 o tidigare

  • 24 jan 2021

Kära Kappis-medlemmar, aktiva och föräldrar!

Styrelsen och jag som ordförande beklagar den svåra situation vi alla befinner oss i. Pandemin har slagit hårt mot vårt samhälle och det är ingen tröst att det är nästan lika illa i hela världen.

Trots den glädjande nyheten att  simhallar öppnar igen från 25jan så innebar det också fortsatt förbud för ungdomar födda 2004 och tidigare(gäller fram till 7feb) ,och detta ser vi som extra bekymmersamt och beklagligt !!
 

Där har styrelsen deklarerat till alla instanser att det vore mycket lämpligt att låta ALLA ungdomar få tillfälle att träna regelbundet ihop med sin grupp och kompisar , vilket skulle ge dem fysisk och själslig ro i dessa besvärliga tider (home Office, skola på distans, social avskildhet osv) . 

För oss och alla Idrottsföreningar är det väldigt tråkigt att p.g.a rådande pandemin  tvingas att utesluta vissa medlemmar från sin träning, det  motsätter sig i vad vad idrotten står för med inkludering för alla

Detta är framfört till vår regionala och centrala förbund, där vi i i styrelsen ser det som väldigt angeläget att det förbudet ändras snarast och vi gör allt för detta skall hävas!!

Jag vet att man från högsta idrottsort, Riksidrottsstyrelsen, fortfarande förhandlar med beslutsfattare inom stat och kommun om en ändring att lyfta förbudet. Vi kan bara hoppas att det snarast lyckas!!

Under tiden så kommer vi på bästa sätt försöka att anpassa träning till berörda simmare,poloispelare genom att förlägga träningar utomhus . Vi  försöker även få igång stöd till de som har behov genom ett idrotts-psykologisk stöd då vi är medvetna  att många har det tufft just nu!!

Nu hoppas vi att det hela "skräckscenariot" snart är över och vi kan återgå till normal verksamhet då vaccineringen  nu påbörjats så hoppas smittspridningen minskas i nära framtid!!

Under tiden ber vi Er att inte tveka att ställa frågor till oss ,era tränare ,sportchef  och kanske till och med till Era lokala politiker?!

Med vänliga hälsningar och god fortsättning på det nya året

För Styrelsen Robert Hernadi, ordförande - Stockholms kappsimningsklubb