Ny tränare i Kappis

Här kan du läsa månadens nyheter om simtävlingar, simskolor, träningstider och annat som händer i klubben.

För äldre nyheter, se menyn till höger.

 

 

  • 23 nov 2022

Stockholms kappsimningsklubb är väldigt glada och stolta att kunna presentera ytterligare en oerhört meriterad och erfaren tränare till klubben. Från och med början av januari kommer Marcelo Machado bland annat ansvara för Simiaden svart och ingå i chefstränare Anders Holmertz tränarteam.

Marcelo Machado (35 år) föddes i Recife, Brasilien. 2007 flyttade han från Brasilien till USA för att studera och simma på Wingate University. Efter examen flyttade Marcelo till Sverige där han studerade sin magisterexamen vid Jönköpings universitet. Under samma tid började han som tränare i Jönköping Simsällskap där han hade hand om SumSim/Gymnasium-laget som vann SumSim två gånger. 2017 flyttade Marcelo till Väsby SS där han var Klubbchef och elittränare. Under hans coachning och administration nådde Väsby SS stora framgångar med simmare i landslag från VM till NUM och flera topp 5-prestationer på Sumsim/JSM inklusive en bästa klubb gällande antal medaljer på Sumsim. Han har tränarerfarenhet från EM och VM där han har representerat flera landslag inklusive de svenska junior- och seniorlagen.

Marcelo berättar att han ser simning som en lagsport lika mycket som en individuell sport där alla har en roll att spela för att uppnå klubbarnas mål. Han säger också att hans erfarenhet från simning på elitnivå i tre olika länder har givit honom en unik och värdefull kunskap som han vill dela med sig av.

Marcelo kommer parallellt med tränarrollen arbeta med sitt nystartade företag i livsmedelsbranschen.

Varmt välkommen till Kappis Marcelo!