Tävlingsgrupper

Vår tävlingsverksamhet  som finns i 4grupper med stegrande träning från 3 till 10ggr vecka 


A-grupp(Elit 1)

Agruppen

I Agruppen så tränar simmarna 8-10 träningstillfällen per vecka med inriktning mot optimal utveckling mot Sum-Sim JSM, SM- och landslagsnivå.

Denna grupp är den högsta gruppen i SKK,s etlittävlingsspår. Här finns simmare som har målsättningar mot större nationella och internationella mästerskap.

• De aktiva identifierar sig själva som simmare på elitnivå och tar ansvar för sin träning, både närvaro och insats.

 

Bgrupp(Elit 2)

B-gruppen

I Bgruppen så är det träning 5-6 ggr/vecka ,2tim med inriktning att förbereda simmarna fysiskt och mentalt för ta sig vidare till högsta nivån i vårt elitsimningsspår 

Här finns simmare som har målsättningar mot Sum-Sim 

• De aktiva har som målsättning att ta sig till Sum-sim samt siktar mot att se sig sig själva som simmare på elitnivå, simmarna tar tar ansvar för sin träning, både närvaro och insats.

C-gruppen

C-grupp 

I gruppen så tränar simmarna 4ggr/vecka á 1,5-2tim med inriktning att förbereda simmarna fysiskt och mentalt för tävling och träning. Vi utbildar simmarna för att nå nästa nivå Bgruppen som innebär träning  5-6ggr/vecka. Denna grupp är en tävlingsgrupp där träningen utgår från utbilda och förbereda simmarna mot SUM-SIM riks .

Måltävling för denna grupp är Sum-sim regional som är kval tävling mot Sum-sim riks

 

Dgrupp

D-gruppen

Dgruppen är första nivån i vår tävlingsgrupps verksamhet. 

Denna grupp vänder sig till de som satsar mot bli duktiga tävlingssimning . Gruppen kommer träna 3ggr/vecka 1,5 tim per pass . Simmarna älskar utmaning och har intresse att tävlingssimma där vi utbildar simmarna för att nå nästa nivå Cgruppen som innebär träning  4-5ggr/vecka. 

Ålder: ca 9-12år

Förkrav: Deltagit inom vår Teknik verksamhet Hajen/Medley  (ev också Fisken) alt tidigare eller andra simföreningar.Viktigt att simmare är redo att uttöka sin simträning samt tycker detta med tävling är spännande 

Förkunskaper: 

•50m rygg fin teknik.
•50m crawl fin teknik.
•Fjäril 25m.
•Bröstsim 25m.
•Ork att ta sig fram 200m.
•Förståelse för medley (fjäril, rygg, bröst, crawl).
•Deltagit på SKK:s Medaljjakten.

Bokning: Ej bokningsbart via hemsidan, för externa går det att ställa sig på kö

Masters

Masters gruppen vänder sig till fd elitsimmare/simmare från våra SM/JSM,Sum-Sim grupper som vill fortsätta med simträning.

Rekommenderad ålder från 17år