Masters SM 2015

  • 23 mar 2015

I helgen gick Masters SM i Eriksdalsbadet och i SKKs trupp fanns några nya, några nygamla och några rutinerade masterssimmare. Facit för helgen blev fem medaljer; två guld, ett silver och två brons.

SKKs damlag: Camilla, Elin, Elin och Stina

I år gick Masters SM på hemmaplan och nog hade masters-gänget hoppas på lite bättre uppslutning på grund av detta. Några nya ansikten i masterssammanhang blev det i alla fall, bland andra pre-mastern Lucas Thomée som slog till med ett guld på 50 fjäril, styrelsemedlemmen Peter Ågrup som simmade 50 rygg (och kom på andra plats av två i åldersklassen) och Camilla Runnquist som simmade tre individuella lopp och bidrog till att vi fick ihop ett damlag och två mixedlag!
 
Daniel Halldén stod för SKKs första medalj redan på fredagen då han vann 200 medley, han deltog även i lagkapper tog ett brons på 100 medley på söndagen. Mats Norlin tog ett brons på 50 rygg på lördag förmiddag och Elin Qvale Linde slog till med ett silver på 100 medley lördag kväll.
 
Utöver medaljerna var det många 4:e-platser, bland annat för Stina Sjölander på både 50 och 100 bröstsim. Robert Grynner kom även han 4:a två gånger på 100 fritt och 100 fjäril. Mixedlagen kom på en tionde respektive åttondeplats, 4 x 50 frisim herrar blev 5:a och 4 x 50 medley damer 6:a.
 
Förutom ovan nämnda simmare deltog Elin Nyysti, Kristoffer Lydberg och Robert Lövström.
 
Tack för den här gången, uppladdningen för Masters SM 2016 i Helsingborg börjar på torsdag i Spångabadet!