Medaljer till SKK på SUMSIM!

• 29 jun 2015
Onsdag till söndag tävlade klubben i SUM-SIM i Trollhättan och fick med sig tre medaljer hem i valörerna guld, silver och brons. Utöver det ett antal fina finalplatser och personliga rekord!

Genom SKKs instagramkonto (@skksim) har vi genom Alma Karlsson fått fina uppdateringar och bilder från tävlingen, så här kommer en sammanfattning för den som (ännu inte) har instagram.

Dag 1, 24 juni

Först ut var de yngre killarna som simmade 4 x 200 frisim. Laget bestod av Fredrik Jacobsson, Emil Gunneriusson, Sebastian Tuvfesson och Isak Gustavsson. Tiden blev 9.11.92 och placeringen 14:e plats.

Tjejlaget var länge med i medaljstriden på samma sträcka, men slutade på en 5:e plats. I laget simmade Hanna Reithner, Smilla Lönnberg, Caroline Wallenborg och Ebba Martin

Även de äldre killarna var i vattnet på 4 x 200 fritt. Lukas Peterson, Kalle Sandahl, Olof Askling och Walter Forsberg Meinhart slog till med personliga rekord och en 10:onde plats.

Dag 2, 25 juni
Vi har en ny svensk ungdomsmästare i klubben! Caroline Wallenborg simmade otroligt bra redan i försöken då hon gick som bästa tjej till final på 200 medley. Hon höll sin placering i finalen och tog hem guldet på fina 2.28.98.

Nämnas bör också Sofia Näslund som persade på 1500 frisim med 4 sekunder och slutade på en niondeplats i sin åldersklass (där hon simmar mot dem som är ett år äldre).

Andra lopp som simmades under dagen var:

Hanna Reithner och Smilla Lönnberg 100 frisim (26 resp. 13 plats)
Sebastian Tuvfesson och Olof Askling 100 bröst (19 resp. 21 plats)
Kalle Sandahl och Lukas Peterson 200 fjäril (26 resp. 25 plats)
4 x 100 medley pojkar 15 år och yngre (19 plats)
4 x 100 medley pojkar 16-17 år (16 plats)

Dag 3, 26 juni
Även dag tre levererade kanontider och även en silvermedalj till tjejlaget på 4 x 100 medley (15 år och yngre). Snubblande nära guldet dessutom! Denna fina prestation stod Ebba Martin, Caroline Wallenborg, Elsa Nordström och Hanna Reithner för.

Dessutom två till finalsimmerskor i form av Caroline på 100 bröstsim (slutade 7:a) och Siri Selander på 200 fjäril som persade och kom på åttonde plats.

Sofia Näslund och Ebba Martin 400 fr (20 resp. 18 plats)
Sebastian Tuvfesson 200 me (20 plats)
Klara Eklöf och Elsa Nordström, 200 fjäril (20 resp 15 plats)
Olof Askling 1500 fr (19 plats)

Dag 4, 27 juni
Försökspasset gick bättre än finalpasset den nästa sista dagen då Hanna Reithner och Ebba Martin simmade riktigt bra på 100 ryggsim och gick vidare som 8:a och 7:a.  Väl i finalen blev tiderna lite sämre och tjejerna slutade även nu på placeringarna 7 och 8.

Lukas Peterson var inte helt frisk men lyckades ändå persa på 100 fjäril med en sekund.

Caroline Wallenborg 200 bröstsim (13 plats)
Sofia Näslund 800 frisim (16 plats)
4 x 100 fritt killar 16-17 år (Lukas Peterson, Kalle Sandahl, Olof Askling, Walter Forsberg Meinhart) (14 plats)

Dag 5, sista dagen den 28 juni

Som en fin avslutning på tävlingarna kom även en bronsmedalj! Detta stod Hanna Reithner för som tillsammans med Ebba Martin simmade final på 200 ryggsim. Båda hade jättefina tider och även Ebba fick en fin placering som fjärde tjej i mål.

Olof Askling 400 medley (18 plats)
Caroline Wallenborg, Klara Eklöf, Elsa Nordström, Siri Selander 100 fjäril (plac. 12, 24, 9 och 14)
Isak Gustavsson 100 ryggsim (33 plats)
Sebastian Tuvfesson 200 bröstsim (20 plats)
Olof Askling 800 frisim (19 plats)
4 x 100 frisim flickor 15 år och yngre (Smilla Lönnberg, Caroline Wallenborg, Ebba Martin, Hanna Reithner (8 plats)

Summa summarum ett riktigt bra mästerskap där klubben skrapade ihop tre medaljer, en hel drös finalplatser, många personliga rekord, 118 poäng och en 18 plats i klubbstriden.

Otroligt bra jobbat alla simmare, tränare och stöttande föräldrar!